Petényi kaolinos szalmás vályogvakolat, 25 kg

Cikkszám:PKSZV
A szalmás agyagvakolat késztermék, nem kell elegyíteni több agyaggal vagy homokkal. Az agyagvakolat kaolinból készült, finom szemcséjű homogén folyami homokkal elegyítve, természetes rostokkal, mesterséges adalékanyag nélkül. A kaolin világos színű, emiatt könnyebb festetni, a kaolin finom szemcsézete miatt könnyű kialakítani a sima glettelt felületet. Kiszerelés: 25 kg /zsák
4572 Ft
Kedvezmény
Ár / kg:

Leírás

A vályogvakolatnak népi építészetben régóta hagyománya van, jelenleg is egyre többen keresik ezt a fajta vakolatot. Teljes mértékben a természetben előforduló és abba visszaforgatható anyagokból tevődik össze, újrahasznosítható.

Emberi bőrrel érintkezve nem okoz sérülést és allergiás tüneteket, gyógyító hatása évezredek óta ismert. A falszerkezetek jó hőszigetelésük mellett kiváló hőtárolási és hőfokcsillapítási jellemzővel rendelkeznek. Páraszabályzó tulajdonsága a belső légtér páratartalmát optimális szinten tartja más építőanyagokkal szemben. További tulajdonsága, hogy megköti a belső légtér egészségre ártalmas összetevőit, kellemetlen szagokat, nincs semmilyen káros kipárolgásuk.

A Petényi vályogvakolat az Agyag-Ásvány Kft bányájából kitermelt kaolinból készült, finom szemcséjű homogén folyami homokkal elegyítve, természetes rostokkal (szalmarost 30 mm-ig), mesterséges adalékanyag nélkül.

1 – 1,5 cm vastagságtól már javasolt a természetes rostok alkalmazása.

A kaolin világos színű, emiatt könnyebb festetni, a finom szemcsézete miatt könnyű kialakítani a sima glettelt felületet a petényi finomra őrölt kaolinból és homokból készült glettel.

A kaolinvakolat késztermék, nem kell elegyíteni több agyaggal vagy homokkal, csak víz hozzáadása szükséges.

 A kaolinvakolathoz a vizet fokozatosan adagoljuk. Azért kell folyamatosan adagolni, hogy be tudjuk állítani a sűrűséget. 1 órát pihentetjük, hogy a vizet fel tudja szívni a kaolinos agyag.  Felhordás előtt a felületet portalanítani és nedvesíteni kell.

A szalmás kaolinos vályogvakolat megfelelő alapozásként!

Egyaránt alkalmas külső és belső vakolásra, kézi vagy gépi felhordással.

A bekevert anyagot akár több napig használhatja.

Kiszerelés: 25 kg /zsák

Anyagigény: 14 kg/m2/ 1cm

Anyagszükséglet tégla és vályogtégla felületeknél: 1,5cm

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány
Orbán Cserépkályhabolt © Privacy Policy, ÁSZF