1. Modul kandallók

  A modul kandallót a helyszínen néhány óra alatt építik készre. A kandallóbetét kéménybe kötése után előre összepanelozott csempe elemekkel burkolják és már használható is. Ez a gyors és tiszta építési mód teszi népszerűvé. A típustervekben a gyártó szín és mintaválasztéka adja a választás szabadságát.

  A külső
 2. Légfűtéses kandalló

  A fém kandallótest és a burkolata közé az alsó légbeeresztőn beáramló hideg levegő a kandalló testén felmelegszik és a felső szellőzőkön keresztül kiáramlik a szobába, így fűti azt a levegő állandó keringetésével. Ezért fontos megfelelő méretű szellőzők beépítése. A légfűtéses kandallókat rövid, fém füstcsővel kötik közvetlenül a kéménybe, ahova így kevéssé gazdaságosan, viszonylag magas hőmérsékletű füst áramlik ki. Hődobbal az energia egy része megtartható a lakótéren belül. A legtöbb kandallóbetét már kültérről szívja az égéshez szükséges levegőt, de csak egyes drágább típusok nevezhetők teljesen zárt rendszerűnek, amik passzívházakba megfelelnek.

  A kandallóbetéteket 1, de akár 2, 3, sőt mind a 4 oldalán is határolhatja üveg. Az ajtajuk oldalra nyíló vagy liftes, felfelé nyíló is lehet. A kandallók burkolata lehet csempe, kő, márvány, vakolt tégla vagy falépítőlap. Nem ajánlott hőszigetelő lapok, és tilos éghető anyagok (gipszkarton, fa) alkalmazása.

  A belső
 3. Hőtárolós kandalló

  Hőtárolós kandallót légfűtéses kandallóbetét és hőtároló elemek összeépítésével tudunk kialakítani. A kandallóbetétből kilépő füstöt belevezetjük a speciális beton vagy samott füstjáratba, amiben a füst lehűl, a hőt átadja a füstjárat falának, ami több órán keresztül meleg felületet biztosít a kandallóbetét mellett miután a tűz már kialudt. Ilyen gazdaságos rendszert a régi légfűtéses kandallók átépítésével is kialakíthatunk.

  A kályha helye
 4. Vizes hőcserélős kandalló

  Vizes hőcserélős kandallót azoknak ajánljuk, akik több helyiséget is szeretnének fűteni a nappaliban elhelyezett kandallójukkal. A kandalló belsejében egy viztér van elhelyezve, amit a ház központifűtés rendszerére csatlakoztatnak. Mivel a kandalló szakaszosan üzemel, célszerű egy puffertartályt is a rendszerbe iktatni, ami eltárolva a melegvizet, egyenletes hőmérsékletet biztosít a radiátorok számára. Fontos tudni, hogy ebbe a rendszerbe keringető szivattyúkat kell beépíteni, tehát az állandó áramellátás elengedhetetlen a működéséhez.

  A tervezés
 5. Exkluzív fa + elektromos fűtéssel

  Exkluzív kandallókban egyesíthetjük a fa és elektromos fűtést. Így élvezhetjük a kandallónk gyönyörű látványát, amikor a tűz ropog benne, de kiegészítő fűtésként az elektromos rendszerrel temperálhatjuk a nappalink levegőjét vagy kellemes zuggá varázsolhatjuk az ülőpadkát.

  Megrendelés száálítás fizetés
 1. A modul kandallót a helyszínen néhány óra alatt építik készre. A kandallóbetét kéménybe kötése után előre összepanelozott csempe elemekkel burkolják és már használható is. Ez a gyors és tiszta építési mód teszi népszerűvé. A típustervekben a gyártó szín és mintaválasztéka adja a választás szabadságát.

  A külső
 2. A fém kandallótest és a burkolata közé az alsó légbeeresztőn beáramló hideg levegő a kandalló testén felmelegszik és a felső szellőzőkön keresztül kiáramlik a szobába, így fűti azt a levegő állandó keringetésével. Ezért fontos megfelelő méretű szellőzők beépítése. A légfűtéses kandallókat rövid, fém füstcsővel kötik közvetlenül a kéménybe, ahova így kevéssé gazdaságosan, viszonylag magas hőmérsékletű füst áramlik ki. Hődobbal az energia egy része megtartható a lakótéren belül. A legtöbb kandallóbetét már kültérről szívja az égéshez szükséges levegőt, de csak egyes drágább típusok nevezhetők teljesen zárt rendszerűnek, amik passzívházakba megfelelnek.

  A kandallóbetéteket 1, de akár 2, 3, sőt mind a 4 oldalán is határolhatja üveg. Az ajtajuk oldalra nyíló vagy liftes, felfelé nyíló is lehet. A kandallók burkolata lehet csempe, kő, márvány, vakolt tégla vagy falépítőlap. Nem ajánlott hőszigetelő lapok, és tilos éghető anyagok (gipszkarton, fa) alkalmazása.

  A belső
 3. Hőtárolós kandallót légfűtéses kandallóbetét és hőtároló elemek összeépítésével tudunk kialakítani. A kandallóbetétből kilépő füstöt belevezetjük a speciális beton vagy samott füstjáratba, amiben a füst lehűl, a hőt átadja a füstjárat falának, ami több órán keresztül meleg felületet biztosít a kandallóbetét mellett miután a tűz már kialudt. Ilyen gazdaságos rendszert a régi légfűtéses kandallók átépítésével is kialakíthatunk.

  A kályha helye
 4. Vizes hőcserélős kandallót azoknak ajánljuk, akik több helyiséget is szeretnének fűteni a nappaliban elhelyezett kandallójukkal. A kandalló belsejében egy viztér van elhelyezve, amit a ház központifűtés rendszerére csatlakoztatnak. Mivel a kandalló szakaszosan üzemel, célszerű egy puffertartályt is a rendszerbe iktatni, ami eltárolva a melegvizet, egyenletes hőmérsékletet biztosít a radiátorok számára. Fontos tudni, hogy ebbe a rendszerbe keringető szivattyúkat kell beépíteni, tehát az állandó áramellátás elengedhetetlen a működéséhez.

  A tervezés
 5. Exkluzív kandallókban egyesíthetjük a fa és elektromos fűtést. Így élvezhetjük a kandallónk gyönyörű látványát, amikor a tűz ropog benne, de kiegészítő fűtésként az elektromos rendszerrel temperálhatjuk a nappalink levegőjét vagy kellemes zuggá varázsolhatjuk az ülőpadkát.

  Megrendelés száálítás fizetés
Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány
Orbán Cserépkályhabolt © Privacy Policy, ÁSZF