1. Fűtésre-sütésre

  Fűtésre és sütésre egyaránt alkalmasak a beltéri kemencék. Külsejükön általában hőálló vakolatrendszer van, tégla vagy csempe díszítéssel. Nagy tömegüknél fogva jó hőtárolók, de nem olyan gazdaságos az üzemeltetésük mint a kályháké, mivel általában nincs bennük füstjárat. A nagy ajtajukon keresztül könnyen berakhatók a tepsik, edények. Egyszeri felfűtéssel nagy mennyiségű étel megsütésére alkalmasak.

  A külső
 2. Pizzasütő

  Kültérre általában kisebb kemencéket, pizzasütőket építenek. Ha nem éttermi-vendéglátóipari céllal épül, nem érdemes túlméretezni, mert sok időbe és energiába kerül a felfűtése. Léteznek első és hátsó kéményes kemencék, ennek megfelelően válasszon az öntvény, lemez és tévő ajtók közül. Hőálló vakolatrendszere alá érdemes hőálló szigetelőpaplant rakni, ezzel megnyújtható a sütési idő. A sütőtér alját kenyérsütőlappal boríthatja, amin tepsi nélkül sülhetnek a kenyerek, pizzák. A falazatába épített hőmérő segítségével ellenőrizheti a hőmérsékletet, hogy az ételek ne égjenek meg. A parázs és az edények mozgatásához speciális hosszú nyelű eszközöket használjon.

  A belső
 3. Tűzhely

  Fatüzelésű tűzhelyeket, sparherdeket szívesen építenek a házakba és kerti konyhákba is. Kályhacsempéből vagy téglából is épülhetnek, a kívánt stílusnak megfelelően. Főző felületük öntöttvas lap (platni), amit öntvény vagy lemez keretbe foglalnak. A hosszantartó főzéshez állandó tüzelés szükséges, ezért tüzelőajtót és hamuajtót is építenek be a platni alá. Mielőtt a füstöt kivezetnék a kéménybe, sütőket, vízmelegítőt is fűtenek vele. A tűzhely egész felülete átmelegszik, így a konyha fűtésére is alkalmas télen. Sokan a fatüzelésű platni mellé elektromos főzőlapot is beépíttetnek, hogy nyáron is használhassák a tűzhelyet. A kerti tűzhelyek platnija fölé bogrács is akasztható, mellé rostlapot rakhatnak vagy faszenes grillt, füstölőt építhetnek így komplett kerti konyha is kialakítható.

  A kályha helye
 1. Fűtésre és sütésre egyaránt alkalmasak a beltéri kemencék. Külsejükön általában hőálló vakolatrendszer van, tégla vagy csempe díszítéssel. Nagy tömegüknél fogva jó hőtárolók, de nem olyan gazdaságos az üzemeltetésük mint a kályháké, mivel általában nincs bennük füstjárat. A nagy ajtajukon keresztül könnyen berakhatók a tepsik, edények. Egyszeri felfűtéssel nagy mennyiségű étel megsütésére alkalmasak.

  A külső
 2. Kültérre általában kisebb kemencéket, pizzasütőket építenek. Ha nem éttermi-vendéglátóipari céllal épül, nem érdemes túlméretezni, mert sok időbe és energiába kerül a felfűtése. Léteznek első és hátsó kéményes kemencék, ennek megfelelően válasszon az öntvény, lemez és tévő ajtók közül. Hőálló vakolatrendszere alá érdemes hőálló szigetelőpaplant rakni, ezzel megnyújtható a sütési idő. A sütőtér alját kenyérsütőlappal boríthatja, amin tepsi nélkül sülhetnek a kenyerek, pizzák. A falazatába épített hőmérő segítségével ellenőrizheti a hőmérsékletet, hogy az ételek ne égjenek meg. A parázs és az edények mozgatásához speciális hosszú nyelű eszközöket használjon.

  A belső
 3. Fatüzelésű tűzhelyeket, sparherdeket szívesen építenek a házakba és kerti konyhákba is. Kályhacsempéből vagy téglából is épülhetnek, a kívánt stílusnak megfelelően. Főző felületük öntöttvas lap (platni), amit öntvény vagy lemez keretbe foglalnak. A hosszantartó főzéshez állandó tüzelés szükséges, ezért tüzelőajtót és hamuajtót is építenek be a platni alá. Mielőtt a füstöt kivezetnék a kéménybe, sütőket, vízmelegítőt is fűtenek vele. A tűzhely egész felülete átmelegszik, így a konyha fűtésére is alkalmas télen. Sokan a fatüzelésű platni mellé elektromos főzőlapot is beépíttetnek, hogy nyáron is használhassák a tűzhelyet. A kerti tűzhelyek platnija fölé bogrács is akasztható, mellé rostlapot rakhatnak vagy faszenes grillt, füstölőt építhetnek így komplett kerti konyha is kialakítható.

  A kályha helye
Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány
Orbán Cserépkályhabolt © Privacy Policy, ÁSZF