Kéménytisztító fahasáb

Cikkszám:KFB
Kéménytisztító fahasáb
4750 Ft
Kedvezmény
Ár / kg:

Leírás

Ez a forradalmian új termék új fejezetet nyitott a kéménytisztításban!

Kéménytisztító Fahasáb paraffinból, faforgácsból és egy katalitikus anyagból készül, amely gyújtópapírba van csomagolva.
A Kéménytisztító Fahasáb alkalmazható bármilyen (olaj, fa, szén) tüzelőanyaggal működő készülékben. Elégetése során a készülékben és a kéményben lerakódott kormot és kátrányt távolítja el normál üzemi hőmérsékleten 1-2 hét leforgása alatt.

Használat: helyezzük be a készülékbe a gyújtópapírba csomagolt Kéménytisztító fahasábot és gyújtsuk meg a gyújtópapírt. A fahasáb kb. 2-3 órán keresztül fog égni.
A hasáb égése közben lehetőleg más tüzelőanyagot ne használjunk a készülékben, hogy a tisztító folyamat minél eredményesebb legyen. A hasáb égése felmelegíti a füstjáratot, a hasábban lévő katalitikus anyag pedig beszivárog az égéstermék-elvezető járatban lerakódott koromba és kátrányba. A hasáb elégését követően nyugodtan használhatja készülékét a megszokott módon. A Kéménytisztító fahasáb 1-2 hét leforgása alatt fejti ki tisztító hatását, amelynek eredményként a korom, a kátrány szürkés darabokban leválik a kémény faláról, és a gravitáció hatására leesik a kéménykürtőben a tisztítóajtóhoz. Távolítsuk el a lehullott darabokat (környezetre teljesen ártalmatlan anyag)! Figyeljünk arra, hogy ha kéményünkben vagy fűtőkészülékünkben elhúzás vagy lángterelés található, ott a lehulló kátránydarabok elakadhatnak, ami a járat eltömődéséhez vezethet!Ezt elkerülendő, elengedhetetlen ezeknek a részeknek a tisztítási folyamatot követő mechanikai megtisztítása kefével!

Használhatjuk a terméket cserépkályhák tisztítására is, azonban csak függőleges járatú és tisztítódugóval rendelkező típusokban szabad a fahasábot eltüzelni, mert csak ezeknél lehetséges eltávolítani a kályhából a lehullott kátránydarabokat a tisztítási folyamatot követően. 
A gyártó javaslata: minden 50 begyújtást követően célszerű elégetnünk egy Kéménytisztító fahasábot, hogy készülékünk és kéményünk lerakódásmentesen, megfelelően üzemeljen.

Kettős hatás!

Elégetése után nemcsak a kémény keresztmetszete és állapota javul jelentősen, áll helyre, hanem a korom kátrány újbóli lerakódása is nehezebben alakul ki!

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány
Orbán Cserépkályhabolt © Privacy Policy, ÁSZF